Verbindend dating event

Ik hou van nieuwe dingen proberen, psychologie en single-eventjes dus toen ik uitgedaagd werd om aan dit verbindend dating event deel te nemen was ik benieuwd en schreef ik me in. Ik had geen idee waar ik me aan moest verwachten, ik dacht eerder aan tips om beter/sneller de verbinding aan te gaan op een date maar blijkbaar was het de bedoeling om te verbinden met de mensen die op het dating event aanwezig waren en op het einde van de avond een boodschap of je contactgegevens in één van hun enveloppes te steken als je ze leuk vond.

Zoals vaak waren er meer vrouwen dan mannen aanwezig maar wat een leuke, deftige mensen. Allemaal op zoek naar verbinding en diepgang. We werden in groepjes verdeeld en moesten elkaar diepgaande vragen stellen. Ik kreeg ook 1 speciale oefening met een man. Oplijsten wat je behoeftes in een relatie waren en of deze nu als single niet, deels of volledig vervuld werden en dan de resultaten bespreken. Ik denk dat we zowat dezelfde dingen hadden aangeduid (de tijd per oefening was helaas veel te kort om alles goed te kunnen bespreken) en tot dezelfde conclusie kwamen: dat quasi al onze behoeftes al deels vervuld waren maar dat een relatie soms toch de kers op de tafel is, zeker qua affectie, tederheid en genegenheid.

Ik was wel benieuwd naar het effect van de oefeningen omdat ik gelezen had over een experiment waarin mannen en vrouwen elkaar diepgaande vragen moesten stellen en het resultaat op het einde van de avond verbluffend was tot verliefdheid toe. Dat intimiteit en verbinding heel belangrijk zijn om gevoelens op te wekken. En ik moet bekennen dat dergelijke vragen en diepgang toch een ander effect gaven dan het over elkaars hobby’s te hebben.

Helaas duurde de middag veel te kort (2u30) en waren er mensen waar ik niet mee heb kunnen babbelen. Er was ook 1 stoorzender, een psychisch gestoorde man (leek het wel) die de opzet niet leek te snappen en niet mee wou doen aan de vragen en letterlijk gekomen leek te zijn om diezelfde dag een vrouw mee naar huis te nemen 🙂

Vandaag ontving ik mijn envelopje in de bus. Na het event had ik me afgevraagd of ik niet teveel aan het woord was geweest over mijn levensmissie en levensinzichten en anderen wel genoeg aan het woord had gelaten, zeker bij 1 vrouw. En net van haar ontving ik dan een briefje “Dank je wel voor het delen, ik heb genoten van je openheid!” Stomme aannames altijd, je kan nooit voor een ander denken :p Ik ontving ook een briefje waar ik stil van werd: “Toen jij binnenwandelde kwam je bij mij letterlijk en figuurlijk binnen. Wat ik daarna nog zag en hoorde vond ik heel fijn. Ik ben nieuwsgierig om je beter te leren kennen.” En dit kwam van…jawel, de man met wie ik de speciale verbindende oefening had moeten maken 🙂

Geslaagde, leuke middag!